Atölye Eğitimleri

AE-01

Temel Seviye Adli Bilişim Eğitimi

Karşılaşılan bir bilişim olayına müdahale etme, bulgu ve delilleri usulüne uygun toplama, inceleme, analiz ve raporlama işlemleri için gerekli olan hukuki ve teknik bilgiler ile bu alanda kullanılan güncel yazılım ve donanımların temel eğitimi verilmektedir.

AE-02

İleri Seviye Adli Bilişim Eğitimi

Eğitim esnasında tüm katılımcılar örnek senaryolar eşliğinde ve dağıtılan adli kopyalar üzerinde derinlemesine inceleme, analiz yaparak bu alanda kullanılan metot ve teknikleri tecrübe etmiş olacaktır.

AE-03

Temel Seviye Veri Kurtarma Eğitimi

Silinmiş verilerin nereden ve nasıl elde edilebileceği, veri kurtarma ve veri kazıma arasındaki farklar ile veri kurtarma işlemindeki başarıyı etkileyen faktörler bu eğitimimizde detaylı olarak anlatılacaktır.

AE-04

İleri Seviye Veri Kurtarma Eğitimi

Veri kurtarma işleminin öncesinde bazen veri depolama birimindeki fiziksel arızanın giderilmesi gerekmektedir. Fiziksel arızanın tespiti, nasıl giderilebileceği, ihtiyaç duyulan ekipmanın kullanımı, cerrah hassasiyetinde yapılması gereken işlemler bu eğitimimizde detaylı olarak anlatılacaktır.

AE-05

Dijital Delile İlk Müdahale ve Adli Kopya Alma Eğitimi

Bu eğitimimizde, dijital delillerin toplanması esnasında dikkat edilmesi gereken kurallar hukuki çerçevesi ile anlatılırken, delilleri toplamada kullanılan ileri seviye metot ve teknikler katılımcıların istifadesine sunulan güncel yazılım ve donanımlar eşliğinde öğretilmektedir.

AE-06

Siber Olaylara Müdahale Ekipleri (SOME) Kurulumu ve Eğitimi

Hem idari, hem teknik hem de hukuki bir çerçevesi olan SOME kurulumu, işlevi ve idamesi konusunca uzmanlarımız tarafından hazırlanan bu eğitimimiz yaşanmış örnek olaylar çerçevesinde laboratuvar ortamında senaryoya dayalı olaylar oluşturularak verilmektedir.

AE-07

Dosya Sistemleri Adli Analiz Eğitimi

İşletim sistemlerinin özelliklerine göre çeşitlilik gösteren dosya sistemlerinin nasıl çalıştığı, verileri nasıl kaydettiği ve yapılan işlemlere ait kayıtların nerede bulunduğu gibi hususlar örnek senaryolar ve deneyler eşliğinde uygulamalı olarak öğretilmektedir.

AE-08

Bilgisayar Ağlarında Trafik Kopyalama ve Paket Analizi Eğitimi

Kablolu ağlarda TAP ve SPAN yöntemi, kablosuz ağlarda ise WiFi trafik yakalama yöntemi kullanılarak kopyalanan trafik verisi içerisindeki paketlerin çeşitli yazılımlar kullanılarak detaylı incelenmesi eğitimi verilmektedir.

AE-09

Mobil Cihaz Adli Analizi Eğitimi

Bu eğitimimize katılan katılımcılar mobil cihaz incelemeleri için dünya çapında kullanılan cihaz, sistem ve yazılımları kullanarak bu alandaki deneyimlerini üst seviyeye çıkaracaklardır.

AE-10

Mobil Cihazlarda Zararlı Yazılım İnceleme Eğitimi

Günlük hayatın vazgeçilmezi olan cep telefonları ve tablet bilgisayarlar üzerinde zararlı yazılım incelemesinin detaylı olarak ve uygulamalı olarak anlatıldığı eğitimdir.

AE-11

Bilgisayarlarda Zararlı Yazılım İnceleme Eğitimi

Bu eğitimimize sanallaştırma, konfigürasyon, disassemblerler, dosya format analizcisi, veri taşıyıcılar, koklama ve paket analizi ile debugger gibi yöntem ve tekniklere ilave olarak tersine mühendislik yöntemleri öğretilmektedir.

AE-12

Geçici Bellek (RAM) İnceleme Eğitimi

Geçici belleklerin çeşitli yöntemler kullanılarak kopyalanması ve kopyalanan veriler üzerinde detaylı inceleme yapma teknikleri bu alanda kullanılan çeşitli yazılımlar eşliğinde öğretilmektedir.

AE-13

DVR ve CCTV Sistemleri İnceleme Eğitimi

DVR sistemleri tarafından kaydedilen görüntülerin netliğinin ve objelerin görüntü kalitesinin artırılması eğitimini bugüne kadar çözümünü yapmış olduğumuz yüzlerce DVR sisteminden elde ettiğimiz tecrübeler ışığında vermekteyiz.

AE-14

Linux Adli Bilişim Eğitimi

Linux Adli Bilişim kursu tecrübeli adli bilişim uzmanları ve kolluk kuvvetleri mensupları için tasarlanmıştır. Bu kurs sonunda katılımcılar, Linux bulgu ve delillerini tespit edebilecek, toplayabilecek ve analiz işlemlerini yapabilecektir. 

AE-15

MacOS Adli Bilişim Eğitimi

MacOS Adli Bilişim kursu tecrübeli adli bilişim uzmanları ve kolluk kuvvetleri mensupları için tasarlanmıştır. katılımcılara Mac OS sistemlerde bulgu ve delilleri tanımlama, toplama ve analizi konularında genel bilgi sağlayacaktır. 

AE-16

Elektronik ve Fiziki Arama & Tarama Eğitimi

Bu eğitim, özel ekipman ve cihazlarla yönetici odaları, VIP ve toplantı odalarının siber casusluk tehdidine yönelik aranması, taranması ve tespit edilen hususların raporlanması süreçlerini kapsamaktadır.

Eğitim Süresi: Konunun özelliğine ve talebe göre en az ( 3 ), en fazla ( 10 ) gündür.

Eğitimin Hedef Kitlesi: Adli Bilişim uzmanları, bilirkişiler, SOME personeli, kolluk ve güvenlik personeli, IT yöneticileri, Denetçiler, Soruşturmacılar, Suistimal inceleme uzmanları, Bilişim hukukçuları, Avukatlar, Öğrenciler, Adli Bilişime ilgi duyanlar.

Bireysel veya Kurumsal başvurularınızı yukarıdaki butonlardan yapabilir, bize ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.